Спортске компанијске игре у Грчкој

Спортске компанијске игре у Грчкој

Title:

Description:

Спортске компанијске игре у Грчкој

O учешћу екипе Српске федерације компанијског спорта – СЦ Ташмајдан на 4.-тим СПОРТСКИМ ИГРАМА КОМПАНИЈА СЕВЕРНЕ ГРЧКЕ

Српска федерација компанијског спорта одазвала се позиву Хеленске (Грчке) организације за компанијски спорт и здравље да узме учешће на 4.-тим СПОРТСКИМ ИГРАМА КОМПАНИЈА СЕВЕРНЕ ГРЧКЕ које су одржане  од 11. до 14 маја 2023.године у Олимпијском спортском центру Панорама Солунске општине Пилаја – Хортиатис и хали ТенПин за бовлинг у Солуну.

Наш тим је имао част и привилегију да буде прва екипа ван граница Грчке, која је узела учешће на овим играма.

Српску федерацију компанијског спорта представљала је екипа Спортског центра Ташмајдан из Београда, вођа екипе Дошен Мајкић Нино директор сектора за право и спорт и делегација у саставу: Мирјана Ђерић чланица Извршног комитета Европске федерације компанијског спорта и Велизар Ђерић председник СФКС вођа делегације.

Екипа Српске федерације компанијског спорта – СЦ Ташмајдан узела је учешће у 5 спортских дисциплина и остварила следеће резултате:

1. Куглање – екипно: друго место  сребрна медаља;
2. Куглање – појединци: друго место – сребрна медаља Слободан Јачменица;
3. Баскет 3×3 екипно: треће место бронзана медаља;
4. Стони тенис појединци: треће место бронзана медаља Зоран Ђонлић;
5. Пикадо појединци: треће место бронзана медаља Горан Трајковић;
6. Тенис појединци: пето место Љубиша Станић.

 

 Укупно је освојено 5 медаља: две сребне и три бронзане.

Свечано затварање 4.-тих СПОРТСКИХ ИГРА КОМПАНИЈА СЕВЕРНЕ ГРЧКЕ одржана је у спортској хали Олимпијског спортског центра Панорама.

Велизару Ђерићу председнику СФКС специјално признање – плакету Хеленске (Грчке) организације за компанијски спорт за допринос развоју Компанијског спорта у региону, Европи и Свету уручила је  Анстасија Тасоула Келесидоу олимпијска шампионка (освајачица две сребрне медаље – Сиднеј 2000 и Атина 2004) у атлетској дисциплини бацање диска.

Наша екипа је наишла на изетно гостопримство домаћина и организатора игара у чему је предњачила Агелики Лагоу којој је председник Велизар Ђерић уручио пригодан поклон.

Неочекивани временски услови за ово доба године нису омели такмичење.

Атмосфера је била спортска у духу фер плеја. Традиционално пријатељство народа СРБИЈЕ и ГРЧКЕ још једном се показало као нераскидиво. Било је то спортско и витешко надметање, али и надметање у исказивању међусобног уважавања, поштовања и дружења на терену и ван њега.

Поред учешћа у спортским дисциплинама екипа Српске федерације компанијског спорта – Спортски центар Ташмајдан показала је тимски дух и проводила је у спортском дружењу са својим противницима и ван терена и оставила је утисак добро организоване и снажне екипе.